Äldre personer med demenssjukdomar

Backebo Vård & Omsorg är ett bra alternativ för dig som vill vara säker på att din närstående får den bästa tänkbara vården. Vi erbjuder ett lugnt och fridfullt boende med respektfulla möten med en engagerad och omtänksam personal.

Yngre personer med demenssjukdomar

Backebo Vård & Omsorg har 3 mindre lägenheter för dig som vill bo själv men ändå ha en trygghet i att ha personal dygnet runt. Att vara yngre och få demens, oavsett om du är frisk eller har annan sjukdom också, är ofta extra svårt då du är i en aktiv fas i livet. 

Personer med beteendemässiga och psykiska symtom

Att inte förstå sina egna kroppsfunktioner kan vara en tillvaro i kaos för den som är sjuk. Att inte förstå någon annan persons kommunikation kan innebära känslan av otrygghet och rädsla.

Värdighet, livsglädje & glittrande stunder är varje människas rättighet!

På Backebo har vi specialiserat oss på vård och omsorg för människor med olika demenssjukdomar. 

Kontakta oss så berättar vi mer!

Backebos blogg

2018-02-21

"Relationsepidemi"

Årets influensa har utvecklats till en epidemi. Finns snart ingen hos oss som inte har känt på årets virus. Vi kan inte göra så mycket åt det, utan får helt helt enkelt göra det bästa av det hela med alla dess utmaningar.Som de flesta nog vet så är det också när det är som mest att göra som man inser betydelsen av sådant vi ofta tar för givet. Trots irriterande sjukdomar så finns det mycket gott som kommer fram när det är som tuffast. Alla hjälps åt och det råder en inställning där man väljer att se uppgiften och lösa den, istället för att börja gnälla på läget.

Kreativ fastighetsskötare med flinka fingrar
2018-02-01

Kreativ fastighetsskötare med flinka fingrar

På Backebo har vi ett gäng servicepersonal som är till för att underlätta med runti kringuppgifter för vårdpersonalen. Detta för att de i sin tur ska kunna fokucera på omvårdnaden och få tid att ha aktiviteter och "egen tid "med våra boende.