Äldre personer med demenssjukdomar

Backebo Vård & Omsorg är ett bra alternativ för dig som vill vara säker på att din närstående får den bästa tänkbara vården. Vi erbjuder ett lugnt och fridfullt boende med respektfulla möten med en engagerad och omtänksam personal.

Yngre personer med demenssjukdomar

Backebo Vård & Omsorg har 3 mindre lägenheter för dig som vill bo själv men ändå ha en trygghet i att ha personal dygnet runt. Att vara yngre och få demens, oavsett om du är frisk eller har annan sjukdom också, är ofta extra svårt då du är i en aktiv fas i livet. 

Personer med beteendemässiga och psykiska symtom

Att inte förstå sina egna kroppsfunktioner kan vara en tillvaro i kaos för den som är sjuk. Att inte förstå någon annan persons kommunikation kan innebära känslan av otrygghet och rädsla.

Värdighet, livsglädje & glittrande stunder är varje människas rättighet!

På Backebo har vi specialiserat oss på vård och omsorg för människor med olika demenssjukdomar. 

Kontakta oss så berättar vi mer!

Backebos blogg

Mästercoach
2018-05-23

Mästercoach

Det här är Albin...

Albin heter Månsson i efternamn och driver Hälsocoachen. Ett litet personligt företag där hälsa är i fokus. Idag är första dagen som våra medarbetare ges möjlighet att träffa honom för att hitta sin sätt att nå en bättre eller förbättrad hälsa.

Mycket att göra ingen att skicka
2018-05-18

Mycket att göra ingen att skicka

Undrar när det är som roligast att jobba?
När man har så mycket att man hela tiden måste prioritera eller när det är så lugnt att man inget får gjort?
Om jag själv ska välja så gillar jag bättre när det är mycket att göra än för lungt. Pressen gör att jag tänker till kring mina uppgfifter och blir lite mer effektiv i hur jag gör det. Det är vad jag tror i alla fall.

Hälsa är en friskvara
2018-05-03

Hälsa är en friskvara

Livet innehåller så mycket som vi borde göra....

Krav, förväntningar, vi ska äta rätt, vi ska träna och man ska helst vara snygg också. Inte konstigt att man inte orkar med ibland. Vi vet av erfarenhet att vi mår bättre av att röra på oss, både fysiskt och psykiskt. Hur många har inte tänkt att jag borde börja träna?
Vi vet också att jobbet ofta går bättre när man tränar eller gör saker som man mår bra av. Det spelar egentligen ingen roll vad du gör, men gör det du tycker är kul.