Äldre personer med demenssjukdomar

Backebo Vård & Omsorg är ett bra alternativ för dig som vill vara säker på att din närstående får den bästa tänkbara vården. Vi erbjuder ett lugnt och fridfullt boende med respektfulla möten med en engagerad och omtänksam personal.

Yngre personer med demenssjukdomar

Backebo Vård & Omsorg har 3 mindre lägenheter för dig som vill bo själv men ändå ha en trygghet i att ha personal dygnet runt. Att vara yngre och få demens, oavsett om du är frisk eller har annan sjukdom också, är ofta extra svårt då du är i en aktiv fas i livet. 

Personer med beteendemässiga och psykiska symtom

Att inte förstå sina egna kroppsfunktioner kan vara en tillvaro i kaos för den som är sjuk. Att inte förstå någon annan persons kommunikation kan innebära känslan av otrygghet och rädsla.

Värdighet, livsglädje & glittrande stunder är varje människas rättighet!

På Backebo har vi specialiserat oss på vård och omsorg för människor med olika demenssjukdomar. 

Kontakta oss så berättar vi mer!

Du måste acceptera vår användning av cookies för att se Facebook-flödet.

Backebos blogg

Livet är en fest?
2018-06-14

Livet är en fest?

"En person som inte kan skratt åt elände, har jag svårt att ta på allvar." 

Livet är viktigt och inget man ska skoja bort, men att glädjas åt framgångar och se möjligheter i livet är en styrka. Det finns fördomar och värderingar om att vård måste utföras med allvar och att man inte får skratta åt eländet. Men att le åt livet och skratta åt tokigheter som sker i livet, hjälper till att skapa distans till olyckligheterna. Det mår man bra av.

2018-06-13

"Sommaränglar"

Att komma ny till ett jobb innebär mycket att lära och fånga kulturen. Lika nytt är det för oss att lära känna och lära upp nya medarbetare samtidigt som det ger oss en chans att få nya ögon som granskar det vi gör. 

Tänk...tänk....tänk.....
2018-06-12

Tänk...tänk....tänk.....

Tanketid = värdefull tid

Idag tar vi många snabba beslut, jag tror inte ens jag kan räkna ut hur många jag tar under en dag. Ibland kan jag inte låta bli att fundera över om det alltid blir så bra beslut när vi i samhället jobbar med ett så högt tempo.
Rutin och erfarenhet underlättar såklart. Men om man som vi, som jobbar med människor i alla led, missar att ta oss tanketid, är min uppfattning att vi till slut inte tar de bästa besluten, trots erfarenhet. Risken är stor att vi tar beslut som inte blir bra för vår personal och de vi sköter om.